Valiza cu vise...

trairi, intelegeri, sentimente, poezie, fotografie... toate adunate aici in
valiza cu vise...


sâmbătă, 15 iunie 2013

Tehnologia in serviciul pedagogiei



Într-o lume în care copiii sunt tot mai absorbiţi de tehnologie cred că suntem  foarte aproape de faptul că viitoarele şcoli şi cadrele didactice vor putea forma împreună o comunitate de învățare profesională bazată pe: tehnologia în serviciul pedagogiei. 

Prin utilizarea noilor idei inovatoare şi descoperiri în domeniul tehnologic,şcolile viitorului vor avea parte de cele mai noi experiențe originale și interesante, care acum în România, există doar la nivel de prima mână, respectiv ne aflăm la o distanţă de doar două luni de la lansarea primului manual Lecția Verde  – Creează-ți mediul” inițiat de Holcim România.
 
Cu siguranţă însă, pe viitor, şcolile vor avea posibilitatea să facă parte dintr-o “rețea şcolară mai largă, ce va permite comunicarea deschisă între elevi, și le va da copiilor posibilitatea de a învăța unii de la alții.
Implicarea într-o posibilă rețea şcolară, va consolida cele două principii fundamentale care stau la baza formării generaţiei noi: comunicare maximă și învățare continuă.

Cum putem exploata bogăția de tehnologii pentru învățarea bazată pe cercetare, într-o lume conectată prin rețele comune, plină de informații și o abundență de instrumente creative?

În viitor vor fi aplicate metode de învățare unice, rezultatele cercetării dovedindu-se încă pe acum relevante pentru lumea digitală. Profesorii și elevii vor examina împreună care sunt instrumentele digitale ce îi poate ajuta în învățarea bazată pe cercetare.

Se vorbeşte tot mai mult de introducerea manualelor digitale în sistemul educaţional. Se pare că ele vor însemna viitor în ceea ce priveşte sistemul educaţional în ţara noastră şi în lume.

Cu toate acestea, în lumea educației această revoluție se află încă la primii pași, și nu îndeplinește pe larg potențialul enorm și provocarea inerentă existentă în ea.

O campanie susţinută de B.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu