Valiza cu vise...

trairi, intelegeri, sentimente, poezie, fotografie... toate adunate aici in
valiza cu vise...


duminică, 15 iulie 2012

Remedii împotriva căderii excesive a părului!

Am primit o invitație în concursul organizat de Ovi  
invit și pe voi să vă înscrieți,dar nu înainte de a citi și sfaturile mele dacă sunteţi interesați de remedii împotriva căderii excesive a părului!

Dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă cu fire întregi de păr pe pernă, atunci nu mai are niciun sens să negi că nu îți cade părul.
Diverse substanțe nutritive, în special vitamine și minerale, au un rol principal într-o creştere sănătoasă  a părului. 
Prin urmare, pentru a preveni pierderea excesivă a părului, trebuie să o completezi cu ajutorul suplimentelor nutritive şi sigur că da, să încerci menţinerea unui regim alimentar adecvat.
Multe şi variate sunt cauze ale căderii părului: ereditatea, tulburări hormonale, o igienă săracă a părului și scalpului, procesele naturale care apar odată cu înaintarea în vârstă și nu în ultimul rând predispoziţia genetică la rărirea părului care poate trece direct de la mamă la copil.

Există și remedii pe care am să vi le recomand și vouă în cele ce urmează și  aș vrea să încep cu câteva recomdări 100% naturale ce să vă ajute în prevenirea căderii părului:
3 măşti regenerante, împotriva căderii părului:
1. Mască cu ulei de ricin
Se recomandă amestecul într-un recipient a 2 linguri de ulei de ricin, 2 linguri de miere de albine şi 10 picături de vitamină A uleioasă. Se amestecă bine şi se aplică pe păr masând la rădăcină timp de 5 minute. Apoi mască se lasă în continuare să acţioneze jumătate de oră. Se recomandă acest tratament de 4 ori pe săptămână.
2. Mască regenerantă şi revitalizantă
Aveţi nevoie de o jumătate de ceaşcă de suc de morcovi, un gălbenuş de ou, 2 linguri de ulei de măsline, o capsulă de vitamină E, 10 picături de vitamină A uleioasă şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Toate acestea se amestecă într-un recipient iar modul de folosire este similar celui de la mască numărul 1.
3. Mască regenerantă şi tonifiantă
Este o mască complexă ce amestecă practic primele două măşti, însă nu se recomandă a fi folosită decât după un tratament deja aplicat părului, spre exemplu după trei săptămâni de folosire a uneia din măştile de mai sus. Această mască se compune din amestecul următoarelor elemente: 10 picături de vitamină A, 2 capsule de vitamină E, un gălbenuş de ou, două linguri de miere, două linguri de iaurt sau lapte gras, zeamă de la o jumătate de lămâie, 5 picături de ulei de ricin, tinctură de urzică 2 linguriţe, propolis şi o jumătate de banană pisată. Mască se lasă să acţioneze timp de jumătate de oră după ce în prealabil aţi masat scalpul la aplicarea ei timp de 5 minute. Această mască se poate folosi o dată pe săptămână.
Atunci când problema este însă hormonală, aceasta ar putea însemna o serie de motive ca: sarcina, utilizarea de pilule contraceptive, o reducere drastică în greutate, tulburări ale activităţii glandei tiroide și a fluxului de sânge uneori slab la nivelul scalpului sau anemie.
Alţi factori care pot duce la pierderea părului sunt anumite medicamente, cum ar fi: anticoagulante, antidepresive şi anti-hipertensiune arterială.  
În plus, stresul, grijile, furia și anxietatea creşte considerabil fenomenul de cădere al părului.
Condiţiile fizice şi psihologice, cum ar fi cele enumerate mai sus, de cele mai multe ori se agravează din cauza deficitului de vitamine din și minerale de la o nutriţie proastă. Astfel, organismul nu poate face faţă în mod eficient la stresul şi schimbările fizice, şi, care prin urmare, favorizează pierderea părului.
Pentru a preveni aceste fenomene, este necesar să luăm suplimente nutritive care completează  pe cele lipsă. Iată câteva recomandări pentru suplimentele potrivite pentru acest scop.
  • Suplimente nutritive pentru a trata pierderea părului:
  • Complex de vitamina B - este necesar pentru a face faţă stresului şi sprijinul sistemului nervos. Doza recomandată: un comprimat pe zi, cu o masă.
  • Picolinat de zinc – deficiența de zinc provoaca un fir de păr subțire, fragil şi de pierderea părului. Cei mai mulţi oameni de vârsta 40 de ani, suferă de lipsă de zinc. Doza recomandată: un comprimat de 22 mg, o dată pe zi seara la culcare.
  • Cisteina - acest aminoacid este esenţială pentru a construi o ipoteză şi ajută, în cazuri de păr subțire și despicat. Utilizare: Capsule conţinând 500 mg o dată pe zi, pe stomacul gol.
  • Biotina - Lipsa acestei vitamine apartenenţă la o vitamina B, este un cunoscută ca o  cauză esențială în pierderea parului. Doza recomandata: 600 mg comprimat, o dată pe zi, după mese.
  • Vitamina C - susţine glanda suprarenală în situaţii de stres și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului. Dozele recomandate: două comprimate de 500 mg pe zi sau un comprimat de 1000 mg, după cină.
  • Fier - anemie, se recomandă să adăugaţi de fier fin îmbunătăţeşte calitatea de sânge. Doza recomandată: O capsulă sau două capsule pe zi, fiecare capsulă conţine 25 mg, cu mese.
  • Vitamina B12 - Luaţi în considerare a lua aceasta vitamină, în formă de comprimate aspirate sub limba, care să permită absorbţia directă de vitamină în sange. Doza recomandată: un comprimat de 1000 mg, o dată pe zi.
  • Extract de urzică - o plantă care previne pierderea parului, întăreşte rădăcina părului şi conţine o concentraţie mare de vitamine şi minerale. Doza recomandată: o capsulă pe zi.
  •  Dieta.
Iată și câteva recomandări referitoare la ceea ce ați putea adăuga în meniul de alimente nutritive: 
  • Orez brun, arpacaș, mei, hrişcă şi ovăz;  
  • Fasole verde şi fasole galbenă; 
  • Legume cu frunze verzi, bogate în fier, cum ar fi: salata verde, pătrunjelul, mărarul, prazul și telina;
  • Legume verzi, cum ar fi:broccoli, fasole verde, avocado, iarbă de grâu, spanac, varză, anghinare, mazăre verde şi napi;  
  • Peşte în speial somon și ton; 
  • Fructe galbene; 
  • Nuci, alune, migdale și semințe de floarea-soarelui;  
  • Ceai verde, ceai Melissa, ceai de rozmarin;  
  • Suc de spanac (o jumătate de litru pe zi)   
    În plus,faţă de produsele alimentare care urmează să fie adăugate la meniul zilnic, sunt câteva alimente ce se recomandă a fi eliminate din meniu: zaharuri și dulciuri, băuturi acidulate sau colorate, murături, ardei iute, cafea şi alimente sărate, prăjite, grase sau picante.

    Se recomandă de asemenea, minimizarea consumul de grăsimi și proteine ​​animale precum: cârnații, carnea de porc, carnea tocată etc. 

    Este important să ne amintim! 
    Pentru a exclude și alte cauze sigur va trebui să consulți un medic specialist.
    Toate sfaturile menţionate aici sunt doar tratamente de prevenire şi îngrijire medicală primară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu